Iedereen wil graag zo snel mogelijk een hypotheek afsluiten. Hierbij wordt er contact met een onafhankelijk of afhankelijk hypotheekadviseur worden opgenomen. Deze professional zorgt voor al het papierwerk en het huis is jou. Toch is er aantal hypotheek tips dat je wellicht niet hebt gehoord. Zo zijn er adviezen om jouw maandlasten aanzienlijk te verlagen zonder dat je in problemen komt met jouw hypotheekverstrekker. Daarnaast zou je jouw maandelijkse kosten kunnen vastzetten, zodat je je geen zorgen maakt over onverwachte gebeurtenissen. Tot slot zijn er hypotheek tips voor zaken die je misschien niet had verwacht. Wist jij bijvoorbeeld dat een hypotheek met de laagste hypotheekrente niet altijd de voordeligste zijn? Sterker nog, zij kunnen erg nadelig zijn voor jou.

Wil je graag jouw maandlasten verlagen?

Bij de meeste hypotheekvormen is het verplicht om elke maand een aantal kosten te betalen. Dit is vaak een vergoeding voor de hypotheek die je hebt afgesloten en jij betaalt dit rechtstreeks aan jouw hypotheekverstrekker. Toch hoef je gedurende de looptijd van jouw hypotheek hetzelfde bedrag te betalen. Je kunt bijvoorbeeld jouw hypotheek oversluiten. Hierbij zou je zelfs geen boeterente hoeven te betalen. Dit heet boetevrij aflossen en het is erg handig als je over een beperkt inkomen beschikt. Wil je graag alle voordelen op een rijtje hebben? Lees meer over boetevrij aflossen.

Vaste maandlasten voor de complete looptijd

Daarnaast zijn er hypotheek tips, waarmee je jouw maandlasten voor een hele lange periode vast kunt zetten. Dit is natuurlijk erg voordelig, omdat je geen rekening hoeft te houden met onverwachte situaties, zoals eventuele rentestijgingen. In eerste instantie zou je voor een lange rentevaste periode kiezen om elke maand dezelfde rente te betalen, maar wat moet er allemaal gebeuren als deze afgelopen is? Wat moet je doen als jouw rentevaste periode afloopt?

Verder zijn er andere handige hypotheek tips, waarmee je jouw hypotheekrente makkelijk kunt vastzetten. Dit kan ingewikkeld overkomen, maar dit is niet het geval. Jij hoeft alleen contact op te nemen met jouw hypotheekadviseur en gezamenlijk een aantal beslissingen te nemen. Maar, welke besluiten moet je samen nemen? Lees meer over hypotheekrente vastzetten.

Nooit in de problemen komen met jouw woning? Volg deze hypotheek tips

Bovendien zijn er hypotheek tips, waarmee je hele onverwachte situaties kunt voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan aflossingsvrije hypotheek. Als jij deze hypotheek hebt afgesloten, zou je denken dat er geen problemen zouden kunnen ontstaan. Toch is dit niet het geval, want er zijn risico's van aflossingsvrije hypotheken. Een van deze valkuilen betreft het aflossen van deze hypotheek. Er zijn namelijk personen die tot de dag van vandaag niet op de hoogte zijn van alle opties om een aflossingsvrije hypotheek af te lossen.

Tot slot zou je denken dat hypotheken met de laagste hypotheken geen valkuilen hebben, maar dit is niet het geval. Deze hypotheken kunnen op de lange termijn nadelig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de de hoogte van de rentekosten en jouw toekomstplannen. Is jouw inkomen over 10 jaar voldoende om jouw hypotheek af te betalen? Lees meer over de valkuilen van een hypotheek met de laagste hypotheekrente.

"Fijne service van de hypotheekadviseur gekregen die wij in de gids vonden."

Miriam (38)

"Ah. Nu weet ik het verschil tussen aflossingsvrije en lineaire hypotheek."

Faraz (23)

"Gelukkig staan alle eisen vermeld voor het meenemen van mijn hypotheek. Nu kon ik eindelijk met mijn vriend ons droomhuis kopen."

Anja (34)

"Ik keek eerst naar de rente en vervolgens naar alle kosten die erbij komen."

Ruud (25)

"Ik overlegde met mijn vriend en we keken daarna naar het huis dat wij wilden hebben."

Maureen (26)

"Rente is de maatstaf voor het afsluiten van een hypotheek."

Omar (56)

"Ik overleg altijd met mijn adviseur en ja, ik ben hartstikke tevreden over hem."

Edward (27)

Kies de beste hypotheek!
Wij helpen jou met het vinden van de beste hypotheek voor jou. Vraag gratis naar het adviesplan en kies de hypotheekadviseur voor de hypotheek die het beste jouw situatie en wensen past!

Adviesplan

Eenvoudig en snel de beste hypotheek vinden!

Vind in drie concrete stappen de hypotheek die bij jou past!

1 Oriëntatie

Houd rekening met jouw budget, wensen en natuurlijk toekomstplannen.

2 Vergelijk

Kijk en vergelijk meer dan 1.000 gecertificeerde afhankelijke en onafhankelijke hypotheekadviseurs in Nederland.

3 Ervaar

Teken de laatste papieren met jouw hypotheekadviseur om eindelijk jouw droomwoning te hebben.

Handige tips voor jouw hypotheek

Wat zeggen bezoekers over ons?

Mara (27)

Mijn eerste hypotheek met mijn vriend afgesloten dankzij de gids. Lekker overzichtelijk!

Carlo (46)

Eindelijk mijn hypotheek overgesloten voor meer financiële ruimte.

Waarom Hypotheekadviseur Vergelijk?

Onafhankelijk van commerciële belangen Jouw deskundige en vriendelijke partner in de hypotheekbranche Geniet van gratis persoonlijke begeleiding voor de beste hypotheek Vind de hypotheekadviseur die bij je past!

Hypotheek bij ouders

Lees artikel

Hypotheek voor ZZP'ers

Lees artikel

Execution-only hypotheek

Lees artikel

Beste hypotheekadvies

Chaimee (22)

De adviseur uit de gids heeft mij alles kunnen uitleggen. Ik mocht alle papieren meenemen en alles op mijn tempo doornemen.

Katrien (36)

Het onafhankelijk advies was echt een goede beslissing. Ik had gelukkig meer keuze en ik vond een hypotheek die echt bij mijn gezin past.

Sluit de hypotheek af die bij jou past!

Ons adviesplan sluit precies aan op de eisen van de Consumentenbond en Radar.

Bekijk, vergelijk en ervaar

Kijk naar de beste hypotheekadviseur voor jou en kies gezamenlijk voor de hypotheekverstrekker van jouw droomhuis!
phonak phonak
Zie voor bron: Consumentenbond en Avrotros Radar

We werken als onafhankelijke en kritische partner samen met geregistreerde afhankelijke en onafhankelijke hypotheekadviseurs

We willen graag dat iedereen een hypotheek vindt die het beste bij ze past en we doen dit graag met veel hypotheekadviseurs en persoonlijke begeleiding.
rabobank hypotheekvisie sns dehypotheker aegon dehypotheekshop

Handige links

Keurmerken

keurmerken

Hypotheekadviseur Vergelijk beschikt niet over deze keurmerken. Daarentegen hebben alle gecertificeerde hypotheekadviseurs in de gids deze wel tot hun beschikking. Zie meer

© Hypotheekadviseurvergelijk.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Nieuws | Privacy |

Vrijblijvende offerte

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan van een hypotheekadviseur bij u uit de buurt. Eenvoudiger kan het niet!

Offerte aanvragen