Op zoek naar een hypotheek waarbij je geen maandelijkse aflossing betaalt? Een aflossingsvrije hypotheek is een van de beste hypotheekvormen voor consumenten die graag zo weinig mogelijk maandlasten willen betalen. Bij deze hypotheekvorm betaal je immers alleen rente over de hypotheek die je hebt afgesloten en geen aflossing. Dit betekent dat de hypotheekschuld gedurende de looptijd hetzelfde blijft. Ook kun je bij deze hypotheekvorm een premie voor overlijdensrisicoverzekering betalen. Dit wordt aan alle consumenten aangeraden, want de hypotheek kan op deze manier alsnog door nabestaanden worden afgelost. Niettemin worden kanttekeningen gemaakt bij deze hypotheekvorm, omdat ze negatieve gevolgen kunnen hebben op de consumenten. Doordat deze hypotheken erg voordelig kunnen zijn voor consumenten, kun je besluiten om deze hypotheken mee te nemen of over te sluiten.

Zeer lage maandlasten bij aflossingsvrije hypotheek

Deze hypotheekvormen heeft de volgende voordelen:

  • Een van de grootste voordelen van deze hypotheekvorm voor consumenten is de hoogte van de maandlasten. Doordat je geen aflossing betaalt, zullen de maandelijkse kosten aanzienlijk lager zijn.
  • Ook zou je voor deze hypotheekvorm kiezen als je op zoek bent naar veel vrijheid en flexibiliteit met betrekking tot vermogensopbouw en verzekeringen. Bij een hypotheek zonder aflossing mag je immers zelf bepalen hoe je het vermogen gaat opbouwen voor het aflossen van de lening aan het einde van de looptijd. Zo mag je de lening met spaargeld terugbetalen of met de opbrengst uit de verkoop van jouw huis.
  • Een ander voordeel van deze hypotheekvorm is de hoogte van de lasten. Als de rente gedurende de looptijd van de hypotheek hetzelfde blijft, zal je je geen zorgen hoeven te maken over de rentekosten. Doordat rente jaarlijks kan veranderen, kun je het beste een hypotheek voor lange periode vastzetten.

Geen verandering in restschuld

Hoewel het in eerste instantie aantrekkelijk lijkt om een hypotheek met lage maandlasten af te sluiten, moet je alsnog rekening houden met de nadelen ervan.

  • Zo kun je een hypotheek die aflossingsvrij is pas aan het einde van de looptijd afbetalen. Dit wil zeggen dat de hoogte van de lening ongewijzigd blijft waardoor je over groot vermogen moet beschikken.
  • Ook is deze hypotheekvorm ongeschikt voor starters. Het kan voor deze consumenten namelijk heel moeilijk zijn om zelfstandig een vermogen op te bouwen waarmee ze de lening in één keer aflossen. Ze moeten bijvoorbeeld rekening houden met hun studieschuld en eventuele verbouwingskosten. Daarnaast zullen de maandlasten van een hypotheek die aflossingsvrij is niet hetzelfde blijven. Na 30 jaar heb je immers geen recht meer op hypotheekrenteaftrek en daardoor zullen de maandlasten stijgen.

Grootste risico's voor consumenten

Indien je een hypotheek die aflossingsvrij is, gaat afsluiten, wordt er aan jou aangeraden om de grootste misverstanden te vermijden. Lees meer over grootste risico's bij hypotheken zonder aflossing.

Hypotheek zonder aflossing oversluiten of meeverhuizen?

Als je graag deze hypotheek wilt gaan oversluiten, moet je rekening houden met een aantal belangrijke voorwaarden. Lees meer over aflossingsvrije hypotheek oversluiten. Ook bij een verhuizing van een hypotheek die aflossingsvrij is, ben je verplicht om een aantal regels te volgen. Lees meer over aflossingsvrije hypotheek meenemen.

Help mij op weg!

Op zoek naar een hypotheek voor jouw droomhuis?

"Fijne service van de hypotheekadviseur gekregen die wij in de gids vonden."

Miriam (38)

"Ah. Nu weet ik het verschil tussen aflossingsvrije en lineaire hypotheek."

Faraz (23)

"Gelukkig staan alle eisen vermeld voor het meenemen van mijn hypotheek. Nu kon ik eindelijk met mijn vriend ons droomhuis kopen."

Anja (34)

"Ik keek eerst naar de rente en vervolgens naar alle kosten die erbij komen."

Ruud (25)

"Ik overlegde met mijn vriend en we keken daarna naar het huis dat wij wilden hebben."

Maureen (26)

"Rente is de maatstaf voor het afsluiten van een hypotheek."

Omar (56)

"Ik overleg altijd met mijn adviseur en ja, ik ben hartstikke tevreden over hem."

Edward (27)

Kies de beste hypotheek!
Wij helpen jou met het vinden van de beste hypotheek voor jou. Vraag gratis naar het adviesplan en kies de hypotheekadviseur voor de hypotheek die het beste jouw situatie en wensen past!

Adviesplan

Eenvoudig en snel de beste hypotheek vinden!

Vind in drie concrete stappen de hypotheek die bij jou past!

1 Oriëntatie

Houd rekening met jouw budget, wensen en natuurlijk toekomstplannen.

2 Vergelijk

Kijk en vergelijk meer dan 1.000 gecertificeerde afhankelijke en onafhankelijke hypotheekadviseurs in Nederland.

3 Ervaar

Teken de laatste papieren met jouw hypotheekadviseur om eindelijk jouw droomwoning te hebben.

Handige tips voor jouw hypotheek

Wat zeggen bezoekers over ons?

Mara (27)

Mijn eerste hypotheek met mijn vriend afgesloten dankzij de gids. Lekker overzichtelijk!

Carlo (46)

Eindelijk mijn hypotheek overgesloten voor meer financiële ruimte.

Waarom Hypotheekadviseur Vergelijk?

Onafhankelijk van commerciële belangen Jouw deskundige en vriendelijke partner in de hypotheekbranche Geniet van gratis persoonlijke begeleiding voor de beste hypotheek Vind de hypotheekadviseur die bij je past!

Rentevaste periode loopt af! Wat moet je doen?

Lees artikel

Hypotheek berekenen voor ZZP'ers

Lees artikel

Hypotheekrenteaftrek

Lees artikel

Beste hypotheekadvies

Chaimee (22)

De adviseur uit de gids heeft mij alles kunnen uitleggen. Ik mocht alle papieren meenemen en alles op mijn tempo doornemen.

Katrien (36)

Het onafhankelijk advies was echt een goede beslissing. Ik had gelukkig meer keuze en ik vond een hypotheek die echt bij mijn gezin past.

Sluit de hypotheek af die bij jou past!

Ons adviesplan sluit precies aan op de eisen van de Consumentenbond en Radar.

Bekijk, vergelijk en ervaar

Kijk naar de beste hypotheekadviseur voor jou en kies gezamenlijk voor de hypotheekverstrekker van jouw droomhuis!
phonak phonak
Zie voor bron: Consumentenbond en Avrotros Radar

We werken als onafhankelijke en kritische partner samen met geregistreerde afhankelijke en onafhankelijke hypotheekadviseurs

We willen graag dat iedereen een hypotheek vindt die het beste bij ze past en we doen dit graag met veel hypotheekadviseurs en persoonlijke begeleiding.
rabobank hypotheekvisie sns dehypotheker aegon dehypotheekshop

Handige links

Keurmerken

keurmerken

Hypotheekadviseur Vergelijk beschikt niet over deze keurmerken. Daarentegen hebben alle gecertificeerde hypotheekadviseurs in de gids deze wel tot hun beschikking. Zie meer

© Hypotheekadviseurvergelijk.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Nieuws | Privacy |

Vrijblijvende offerte

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan van een hypotheekadviseur bij u uit de buurt. Eenvoudiger kan het niet!

Offerte aanvragen