Een hypotheek voor een nieuwbouw afsluiten vereist niet alleen veel tijd, maar ook veel geld. In tegenstelling tot een bestaande bouw moet je bij een hypotheek voor een nieuwbouw rekening houden met bijkomende kosten. Door deze kosten kan het heel moeilijk worden om jouw droomwoning te kopen. Wil je graag zo voordelig mogelijk jouw droomwoning kopen? Dan kun je het beste de onderstaande tips volgen.

Vaststellen van budget

Als je voor een nieuwbouw een hypotheek gaat afsluiten, moet je eerst een haalbaarheidscheck laten uitvoeren. In deze check zal een hypotheekadviseur controleren of jij over genoeg financiering beschikt voor een hypotheek nieuwbouw.

Opstellen van meewerklijst

Alle nieuwbouwwoningen worden alleen met de standaardvoorzieningen opgeleverd. Als je voor jouw nieuwbouw een hypotheek gaat afsluiten, word je aangeraden om een meerwerklijst op te stellen. Daar kun je aangeven of je akkoord gaat met alle extra voorzieningen. Indien je dit doet, zal je nog de tijd en ruimte hebben om over de eventuele werkzaamheden te overleggen.

Vergoeding bij minderwerk

Minderwerk is het schrappen van zaken uit de standaardlijst, zoals de plaatsing van een badkamer of zolder. Je krijgt hiervoor een vergoeding, want het bouwbedrijf verricht minder werk voor de aanwijzingen die in het bouwplan staan. Dit betekent dat de vergoeding lager kan uitvallen.

Onderhandeling met projectontwikkelaar over prijs en werkzaamheden

In het geval van meerwerk kun je altijd met een projectontwikkelaar onderhandelen. Dit is erg aanbevolen, omdat woningen in de meeste gevallen met de minimale voorzieningen worden opgeleverd.

Overwaarde gebruiken

Er zijn gevallen, waarin je een nieuwbouwwoning koopt bij het meenemen van een hypotheek. Hierbij heb je (een deel van) de overwaarde in jouw oude huis nodig om jouw nieuwbouwwoning te kunnen betalen. In dit geval heb je een overbruggingshypotheek nodig. Je kunt deze financiering bij de bank regelen, waar je jouw hypotheek nieuwbouw afsluit.

Samenwerking met andere kopers

Voor een nieuwbouwproject zou je een bewonersvereniging opzetten, zodat je voordelige prijzen kunt regelen. Als jullie allemaal eenzelfde voorzieningen willen, kan namelijk een lagere prijs aan het bouwbedrijf worden betaald. Hierbij kunnen jullie het beste een aanspreekpunt hebben voor de bouwer, zodat alles efficiënt verloopt.

Volledige omschrijving

Het is erg belangrijk om geen documenten te ondertekenen als alle zaken niet helemaal duidelijk zijn. Dus er wordt aan jou aangeraden om alle werkzaamheden zwart op wit te hebben. Aan de ene kant vereist dit extra werk, waardoor het langer duurt om de hypotheek voor nieuwbouw af te sluiten. Aan de andere kant heb je iets terug om op terug te vallen, als het resultaat anders uitpakt dan gepland.

Dubbele check door expert

Bij de oplevering van jouw woning is het aangeraden om iemand mee te nemen die verstand heeft van nieuwbouw, opleveringen en bouwkundige zaken. Deze persoon kan controleren of het meer- of minderwerk op de juiste manier is uitgevoerd. Ook kan hij checken of alles volgens de afspraken is gedaan. Als er zaken slecht zijn gegaan, kun je ze in het opleveringsrapport opnemen. Dit rapport wordt bij de oplevering van jouw huis gedaan en je legt hier eventuele problemen vast. Vervolgens ondertekenen jij en de bouwer dit rapport. Hierbij ga je akkoord met de woning, met uitzondering van de eventuele opleveringsgebreken. Nadat je dit hebt gedaan, heeft de bouwer drie maanden om de gebreken te herstellen voor de hypotheek nieuwbouw.

"Fijne service van de hypotheekadviseur gekregen die wij in de gids vonden."

Miriam (38)

"Ah. Nu weet ik het verschil tussen aflossingsvrije en lineaire hypotheek."

Faraz (23)

"Gelukkig staan alle eisen vermeld voor het meenemen van mijn hypotheek. Nu kon ik eindelijk met mijn vriend ons droomhuis kopen."

Anja (34)

"Ik keek eerst naar de rente en vervolgens naar alle kosten die erbij komen."

Ruud (25)

"Ik overlegde met mijn vriend en we keken daarna naar het huis dat wij wilden hebben."

Maureen (26)

"Rente is de maatstaf voor het afsluiten van een hypotheek."

Omar (56)

"Ik overleg altijd met mijn adviseur en ja, ik ben hartstikke tevreden over hem."

Edward (27)

Kies de beste hypotheek!
Wij helpen jou met het vinden van de beste hypotheek voor jou. Vraag gratis naar het adviesplan en kies de hypotheekadviseur voor de hypotheek die het beste jouw situatie en wensen past!

Adviesplan

Eenvoudig en snel de beste hypotheek vinden!

Vind in drie concrete stappen de hypotheek die bij jou past!

1 Oriëntatie

Houd rekening met jouw budget, wensen en natuurlijk toekomstplannen.

2 Vergelijk

Kijk en vergelijk meer dan 1.000 gecertificeerde afhankelijke en onafhankelijke hypotheekadviseurs in Nederland.

3 Ervaar

Teken de laatste papieren met jouw hypotheekadviseur om eindelijk jouw droomwoning te hebben.

Handige tips voor jouw hypotheek

Wat zeggen bezoekers over ons?

Mara (27)

Mijn eerste hypotheek met mijn vriend afgesloten dankzij de gids. Lekker overzichtelijk!

Carlo (46)

Eindelijk mijn hypotheek overgesloten voor meer financiële ruimte.

Waarom Hypotheekadviseur Vergelijk?

Onafhankelijk van commerciële belangen Jouw deskundige en vriendelijke partner in de hypotheekbranche Geniet van gratis persoonlijke begeleiding voor de beste hypotheek Vind de hypotheekadviseur die bij je past!

De risico's van een aflossingsvrije hypotheek

Lees artikel

Hypotheek nieuwbouw tips

Lees artikel

Hypotheekrenteaftrek

Lees artikel

Beste hypotheekadvies

Chaimee (22)

De adviseur uit de gids heeft mij alles kunnen uitleggen. Ik mocht alle papieren meenemen en alles op mijn tempo doornemen.

Katrien (36)

Het onafhankelijk advies was echt een goede beslissing. Ik had gelukkig meer keuze en ik vond een hypotheek die echt bij mijn gezin past.

Sluit de hypotheek af die bij jou past!

Ons adviesplan sluit precies aan op de eisen van de Consumentenbond en Radar.

Bekijk, vergelijk en ervaar

Kijk naar de beste hypotheekadviseur voor jou en kies gezamenlijk voor de hypotheekverstrekker van jouw droomhuis!
phonak phonak
Zie voor bron: Consumentenbond en Avrotros Radar

We werken als onafhankelijke en kritische partner samen met geregistreerde afhankelijke en onafhankelijke hypotheekadviseurs

We willen graag dat iedereen een hypotheek vindt die het beste bij ze past en we doen dit graag met veel hypotheekadviseurs en persoonlijke begeleiding.
rabobank hypotheekvisie sns dehypotheker aegon dehypotheekshop

Handige links

Keurmerken

keurmerken

Hypotheekadviseur Vergelijk beschikt niet over deze keurmerken. Daarentegen hebben alle gecertificeerde hypotheekadviseurs in de gids deze wel tot hun beschikking. Zie meer

© Hypotheekadviseurvergelijk.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Nieuws | Privacy |

Vrijblijvende offerte

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan van een hypotheekadviseur bij u uit de buurt. Eenvoudiger kan het niet!

Offerte aanvragen