Tegenwoordig hoef je niet naar één hypotheekverstrekker te gaan voor jouw hypotheek. Je kunt immers een onafhankelijk hypotheekadvies krijgen. Dit is een advies dat je van onafhankelijke adviseurs krijgt over het afsluiten van een hypotheek. Deze hypotheekadviseurs houden contact met verschillende hypotheekverstrekkers, zoals zelfstandige adviseurs of een adviseur van een hypotheekadviesketen. Na jouw eerste gesprek met deze adviseurs, zullen zij contact opnemen met hun partners om een hypotheek te vinden die het beste bij jou past. Hierbij houden ze rekening met jouw wensen en zij zullen met een hypotheek komen dat op maat is. Toch hoor je rekening te houden met de hoge kosten voor een onafhankelijk hypotheekadvies.

Meer opties met een onafhankelijk hypotheekadvies

Doordat een onafhankelijke adviseur met meerdere geldverstrekkers samenwerkt, zal je een keuze kunnen maken uit verschillende hypotheken. Deze financiële producten worden door een onafhankelijke hypotheekadviseur gekozen. Bij het bepalen van de hypotheken houdt deze professional rekening met jouw wensen en financiële situatie die tijdens het oriënterende gesprek aan bod kwamen. Ook kun je bij een onafhankelijke hypotheekadviseur op advies rekenen voor alle zaken die gerelateerd zijn aan hypotheken. Dit houdt in dat deze hypotheekadviseur al jouw vragen over hypotheken beantwoordt. Als jij bijvoorbeeld vragen hebt over de verschillende hypotheekvormen, kan hij jou de voor- en nadelen van elke vorm uitleggen. Ook kan een onafhankelijke hypotheekadviseur jou informeren over alle voorwaarden bij speciale gevallen in het afsluiten van hypotheken. Denk bijvoorbeeld aan alle voorwaarden voor consumenten die graag een hypotheek willen afsluiten na een echtscheiding. Bovendien kan een onafhankelijke hypotheekadviseur jou begeleiden in het aanvraagtraject bij het kopen van een woning. Als gevolg hiervan kan de doorlooptijd aanzienlijk worden verkort en je zou zelfs minder gaan stressen.

Hoge kosten voor een persoonlijk hypotheekadvies

Een onafhankelijke adviseur vergelijkt de hypotheken van verschillende geldverstrekkers voor jou. Aan de ene kant is dit voordelig, omdat je een hypotheekadvies op maat ontvangt. Aan de andere kant zijn de advieskosten hoger dan bij een afhankelijke hypotheekadviseur. Voor een onafhankelijk hypotheekadvies moet er immers meer tijd worden genomen voor een hypotheek op maat. Doordat consumenten verschillende eisen hebben ten opzichte van hypotheken, zijn er vier soorten hypotheekadviezen bij onafhankelijke hypotheekadviseurs:

Volledige service

Dit is de meestvoorkomende adviesvorm, omdat consumenten een full service hypotheekadvies krijgen. Dit houdt in dat de consumenten in het complete traject geadviseerd worden door de onafhankelijke hypotheekadviseur. Na één of meerdere gesprekken met een onafhankelijke hypotheekadviseur op een regiokantoor of thuis wordt een hypotheek volledig geregeld.

Gemiddelde kosten: €2000 – €2500

Hypotheek zonder advies

Over het algemeen worden consumenten aanbevolen om een advies te krijgen bij het afsluiten van een hypotheek. Op deze manier worden namelijk fouten voorkomen die grote gevolgen kunnen hebben voor consumenten. Toch kunnen consumenten zelfstandig een hypotheek afsluiten als ze veel van hypotheken weten. Ze moeten dit bewijzen in een kennistoets. Voor deze toets moeten de consumenten een execution only-hypotheek aanvragen.

Gemiddelde kosten: €1000,-

Advies op maat

Deze adviesvorm is geschikt voor alle consumenten die een complexe situatie hebben, zoals een eigen onderneming of een eerste woning. De onafhankelijke adviseurs nemen voor deze situatie meer tijd om alle mogelijkheden voor de consumenten te bekijken.

Gemiddelde kosten: €1500 – €3000

Advies op afstand

In dit geval worden de consumenten via telefoon of een chatprogramma geadviseerd over hun hypotheken. Een onafhankelijke hypotheekadviseur heeft geen reiskosten en betaalt geen huur voor een winkelpand. Een advies op maat is over het algemeen erg toegankelijk, want de consumenten en onafhankelijke hypotheekadviseur hebben alleen een webcam en software nodig om alle documenten te delen.

Gemiddelde kosten: €1500 – €2000

Alle advieskosten van een onafhankelijke hypotheekadviseur zijn fiscaal aftrekbaar.

Help mij op weg!

Op zoek naar een hypotheek voor jouw droomhuis?

"Fijne service van de hypotheekadviseur gekregen die wij in de gids vonden."

Miriam (38)

"Ah. Nu weet ik het verschil tussen aflossingsvrije en lineaire hypotheek."

Faraz (23)

"Gelukkig staan alle eisen vermeld voor het meenemen van mijn hypotheek. Nu kon ik eindelijk met mijn vriend ons droomhuis kopen."

Anja (34)

"Ik keek eerst naar de rente en vervolgens naar alle kosten die erbij komen."

Ruud (25)

"Ik overlegde met mijn vriend en we keken daarna naar het huis dat wij wilden hebben."

Maureen (26)

"Rente is de maatstaf voor het afsluiten van een hypotheek."

Omar (56)

"Ik overleg altijd met mijn adviseur en ja, ik ben hartstikke tevreden over hem."

Edward (27)

Kies de beste hypotheek!
Wij helpen jou met het vinden van de beste hypotheek voor jou. Vraag gratis naar het adviesplan en kies de hypotheekadviseur voor de hypotheek die het beste jouw situatie en wensen past!

Adviesplan

Eenvoudig en snel de beste hypotheek vinden!

Vind in drie concrete stappen de hypotheek die bij jou past!

1 Oriëntatie

Houd rekening met jouw budget, wensen en natuurlijk toekomstplannen.

2 Vergelijk

Kijk en vergelijk meer dan 1.000 gecertificeerde afhankelijke en onafhankelijke hypotheekadviseurs in Nederland.

3 Ervaar

Teken de laatste papieren met jouw hypotheekadviseur om eindelijk jouw droomwoning te hebben.

Handige tips voor jouw hypotheek

Wat zeggen bezoekers over ons?

Mara (27)

Mijn eerste hypotheek met mijn vriend afgesloten dankzij de gids. Lekker overzichtelijk!

Carlo (46)

Eindelijk mijn hypotheek overgesloten voor meer financiële ruimte.

Waarom Hypotheekadviseur Vergelijk?

Onafhankelijk van commerciële belangen Jouw deskundige en vriendelijke partner in de hypotheekbranche Geniet van gratis persoonlijke begeleiding voor de beste hypotheek Vind de hypotheekadviseur die bij je past!

Rentevaste periode loopt af! Wat moet je doen?

Lees artikel

Execution-only hypotheek

Lees artikel

Aflossingsvrije hypotheek aflossen

Lees artikel

Beste hypotheekadvies

Chaimee (22)

De adviseur uit de gids heeft mij alles kunnen uitleggen. Ik mocht alle papieren meenemen en alles op mijn tempo doornemen.

Katrien (36)

Het onafhankelijk advies was echt een goede beslissing. Ik had gelukkig meer keuze en ik vond een hypotheek die echt bij mijn gezin past.

Sluit de hypotheek af die bij jou past!

Ons adviesplan sluit precies aan op de eisen van de Consumentenbond en Radar.

Bekijk, vergelijk en ervaar

Kijk naar de beste hypotheekadviseur voor jou en kies gezamenlijk voor de hypotheekverstrekker van jouw droomhuis!
phonak phonak
Zie voor bron: Consumentenbond en Avrotros Radar

We werken als onafhankelijke en kritische partner samen met geregistreerde afhankelijke en onafhankelijke hypotheekadviseurs

We willen graag dat iedereen een hypotheek vindt die het beste bij ze past en we doen dit graag met veel hypotheekadviseurs en persoonlijke begeleiding.
rabobank hypotheekvisie sns dehypotheker aegon dehypotheekshop

Handige links

Keurmerken

keurmerken

Hypotheekadviseur Vergelijk beschikt niet over deze keurmerken. Daarentegen hebben alle gecertificeerde hypotheekadviseurs in de gids deze wel tot hun beschikking. Zie meer

© Hypotheekadviseurvergelijk.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Nieuws | Privacy |

Vrijblijvende offerte

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan van een hypotheekadviseur bij u uit de buurt. Eenvoudiger kan het niet!

Offerte aanvragen