Hypotheek meenemen

Als je van plan bent om een jouw huis te verkopen en een andere woning te kopen, ben je een doorstromer van hypotheken. In dit geval is het aanbevolen om rekening te houden met het overgangsrecht, omdat je recht op hypotheekrenteaftrek kunt hebben. Vanaf 1 januari 2013 is de wetgeving voor dit fiscale voordeel namelijk verscherpt. Als je jouw woning voor 2013 hebt gekocht, dan mag je jouw hypotheek meenemen met de regels die toen geldig waren. Hierbij moet de samenstelling van jouw lening hetzelfde zijn, zoals de hypotheekvorm. Indien je jouw hypotheek wilt verhogen, ben je verplicht om de nieuwe regels te volgen en dit betekent dat je het extra deel annuïtair of lineair moet aflossen.

Welke hypotheek kan een doorstromer meenemen?

In principe mag je elke hypotheekvorm meenemen voor jouw nieuwe lening. Toch moet je op de datum letten, waarop je jouw eerste hypotheek hebt afgesloten. Als je deze lening voor 2013 hebt afgesloten, dan mag je als doorstromer de hypotheekvorm houden. Wil je liever een extra lening hebben? In dit geval moet je tussen een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek kiezen.

Waar moet je rekening houden bij het meenemen van een hypotheek?

Als je een hypotheek gaat meenemen, moet je naar de volgende aspecten komen voor alle doorstromers:

Overbruggingshypotheek

Indien je een woning koopt, terwijl je jouw oude huis nog niet hebt verkocht, heb je de mogelijkheid om een overbruggingshypotheek af te sluiten. Hierbij sluit je een extra lening af boven je bestaande hypotheek. Je kunt alleen een overbruggingshypotheek afsluiten als je overwaarde verwacht voor jouw oude woning. Je lost deze hypotheek af op het moment dat je jouw oude huis verkoopt. Doordat de hypotheekverstrekker extra risico loopt, zijn de rentekosten van voor alle doorstromers van hypotheken erg hoog.

Bijlenregeling

Bij het verkopen van jouw oude huis en het aankopen van een woning, kun je in aanmerking komen voor de bijleenregeling. Dit is alleen in het geval van overwaarde, omdat jouw oude woning een hogere waarde moet hebben dan de jouw nieuwe huis. Als dit niet het geval is, mogen doorstromers geen hypotheken meeverhuizen.

Restschuld

Als de verkoopprijs van jouw woning lager is dan jouw hypotheekschuld, heb je restschuld en het is heel moeilijk om dit in een nieuwe lening mee te nemen. Voordat je jouw hypotheek gaat meenemen, kun je het beste contact opnemen met jouw hypotheekadviseur.

Lopende verzekeringen

Bij het meenemen van een hypotheek hoef je meestal geen nieuwe verzekeringen af te sluiten, want je kunt ze aan jouw nieuwe hypotheek koppelen. Hierbij moet je jouw bank op de hoogte houden van alle verzekeringen. De bankmedewerkers hebben ze op tijd nodig voor bewijs.

Op zoek naar een hypotheek?

Ik wil graag een hypotheekadviseur vinden voor mijn droomwoning!

Het vinden van de beste hypotheek kost veel tijd, energie en geld. Iedereen wil een eigen woning hebben en het liefst sluit je één keer een hypotheek af om geen zorgen meer te hebben!

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Gratis onafhankelijk adviesplan Overzicht van meer dan 1000 gecertificeerde hypotheekadviseurs in Nederland Wij helpen jou aan een passende hypotheek voor jouw woonsituatie en wensen Wij werken met gecertificeerde afhankelijke en onafhankelijke hypotheekadviseurs Altijd volledig gratis, vrijblijvend en onafhankelijk!

Hoe kies je de beste hypotheek?

  • Vul je gegevens in
  • Omschrijf jouw situatie
  • Kies jouw hypotheekadviseur
  • Vind de beste hypotheek voor jou!
Met Hypotheekadviseur Vergelijk naar de hypotheek die bij jou past!
Let op: Bij het verzenden van bovenstaand formulier ga je akkoord met ons privacy statement.

"Fijne service van de hypotheekadviseur gekregen die wij in de gids vonden."

Miriam (38)

"Ah. Nu weet ik het verschil tussen aflossingsvrije en lineaire hypotheek."

Faraz (23)

"Gelukkig staan alle eisen vermeld voor het meenemen van mijn hypotheek. Nu kon ik eindelijk met mijn vriend ons droomhuis kopen."

Anja (34)

"Ik keek eerst naar de rente en vervolgens naar alle kosten die erbij komen."

Ruud (25)

"Ik overlegde met mijn vriend en we keken daarna naar het huis dat wij wilden hebben."

Maureen (26)

"Rente is de maatstaf voor het afsluiten van een hypotheek."

Omar (56)

"Ik overleg altijd met mijn adviseur en ja, ik ben hartstikke tevreden over hem."

Edward (27)

Kies de beste hypotheek!
Wij helpen jou met het vinden van de beste hypotheek voor jou. Vraag gratis naar het adviesplan en kies de hypotheekadviseur voor de hypotheek die het beste jouw situatie en wensen past!

Adviesplan

Eenvoudig en snel de beste hypotheek vinden!

Vind in drie concrete stappen de hypotheek die bij jou past!

1 Oriëntatie

Houd rekening met jouw budget, wensen en natuurlijk toekomstplannen.

2 Vergelijk

Kijk en vergelijk meer dan 1.000 gecertificeerde afhankelijke en onafhankelijke hypotheekadviseurs in Nederland.

3 Ervaar

Teken de laatste papieren met jouw hypotheekadviseur om eindelijk jouw droomwoning te hebben.

Handige tips voor jouw hypotheek

Wat zeggen bezoekers over ons?

Mara (27)

Mijn eerste hypotheek met mijn vriend afgesloten dankzij de gids. Lekker overzichtelijk!

Carlo (46)

Eindelijk mijn hypotheek overgesloten voor meer financiële ruimte.

Waarom Hypotheekadviseur Vergelijk?

Onafhankelijk van commerciële belangen Jouw deskundige en vriendelijke partner in de hypotheekbranche Geniet van gratis persoonlijke begeleiding voor de beste hypotheek Vind de hypotheekadviseur die bij je past!

Hypotheek nieuwbouw

Lees artikel

Hypotheekrente vastzetten

Lees artikel

Beste hypotheekadviseurs

Lees artikel

Beste hypotheekadvies

Chaimee (22)

De adviseur uit de gids heeft mij alles kunnen uitleggen. Ik mocht alle papieren meenemen en alles op mijn tempo doornemen.

Katrien (36)

Het onafhankelijk advies was echt een goede beslissing. Ik had gelukkig meer keuze en ik vond een hypotheek die echt bij mijn gezin past.

Sluit de hypotheek af die bij jou past!

Ons adviesplan sluit precies aan op de eisen van de Consumentenbond en Radar.

Bekijk, vergelijk en ervaar

Kijk naar de beste hypotheekadviseur voor jou en kies gezamenlijk voor de hypotheekverstrekker van jouw droomhuis!
phonak phonak
Zie voor bron: Consumentenbond en Avrotros Radar

We werken als onafhankelijke en kritische partner samen met geregistreerde afhankelijke en onafhankelijke hypotheekadviseurs

We willen graag dat iedereen een hypotheek vindt die het beste bij ze past en we doen dit graag met veel hypotheekadviseurs en persoonlijke begeleiding.
rabobank hypotheekvisie sns dehypotheker aegon dehypotheekshop

Keurmerken

keurmerken

Hypotheekadviseur Vergelijk beschikt niet over deze keurmerken. Daarentegen hebben alle gecertificeerde hypotheekadviseurs in de gids deze wel tot hun beschikking. Zie meer

© Hypotheekadviseurvergelijk.nl 2018 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Privacy |